RUTUKIRJE
SF-Caravan Rutusakki ry Jäsenkirje syksy 2018


Hyvät Rutuystävät

Lämmin kesä siirtyy muistojen joukkoon.
On tullut se vuodenaika, jolloin puut tiputtavat lehtensä ja järvien vedet viilenee. Silloin ajatukset liitävät kohti etelän lämpöä.
Rutujen kesäpäivillä mielipiteiden vaihto eri alueista ja maista oli hetkittäin vilkasta. Kuitenkin jokainen lienee löytänyt sen sopivan kohteen, jonne jälleen suuntaa kulkunsa.
Kesäpäivillä meitä oli kokoontunut Koskenniemelle jälleen ilahduttava määrä. Meille tapahtuman järjestäjille oli ilo nähdä teidät siellä, sillä emme tee tapahtumaa itseämme vaan teitä varten.

Vuosikokous
Vuosikokouksen aluksi kuulimme SF-Caravan ry:n puheenjohtajan Olli Rusin ajatuksia liiton ja karavaanimatkailun nykytilasta.

Palkitsemiset
Puheiden jälkeen luovutettiin Rutusakin standaari Raimo ja Helena Hongistolle.
Rutupelin voittaja Marita Mäkelä palkittiin kiertopalkinnolla sekä kunniakirjalla.
Tänä vuonna kisattiin myös rutupetankin mestaruudesta, jossa voittajiksi selvisi Liisa Lindholm ja Reijo Manu, myös heidät palkittiin kunniakirjoin.

Olemme saaneet jäsenistöltä toivomuksen jossa ehdotettiin yhdistyksen puolesta palkittavaksi pyyteettä toisia rutuja auttavia jäseniä.
Ehdotuksia tuli hallitukselle kolme kappaletta, joissa oli ehdottajaa autettu mm. hoitamalla sairastapauksen takia matkailuväline takaisin Suomeen. Joukossamme on myös espanjankielen taitoisia jäseniä, joiden apu hätätapauksessa on korvaamaton, sillä onhan toisella rutulla jo lähtökohtaisesti paremmat pohjatiedot toisesta rutusta ja hänen avun tarpeestaan kuin paikallisella kielenkääntäjällä.

Rutusakin viirit luovutettiin Tuire Ehojoki-Koskiselle ja Keijo Koskiselle, Tuula ja Kari Erve- liukselle, Helmi ja Pauli Ruutiaiselle sekä Paavo Lempiäiselle.

Rututarrat jaettiin ne ansainneille rutupareille.
Tällä kertaa tarran sai 17 rutuparia. Onnea heille tuleviin matkoihin!

Vuosikokous sujui joustavasti SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Olli Rusin johdolla.
Paikalle oli saapunut 113 äänioikeutettua jäsentä, joka on noin 18,5 % sen hetkisestä jäsenmäärästämme. Myös henkilövalinnat sujuivat mutkattomasti, sillä erovuorossa olleet hallituksen jäsenet Leena Panula, Pauli Ruutiainen ja Pentti Äijö antoivat suostumuksensa mahdolliseen uudelleen valintaan, ja heidät myös valittiin.
Yhdistyksen toiminnantarkastajaksi valittiin Anne Wickström ja varatoiminnanrkastajaksi Seija Korsijärvi.

Esityslistalla oli myös sääntömuutosesitys.
Liitto on tehnyt uudet mallisäännöt, joiden pohjalta hallitus on tehnyt esityksen vuosikokoukselle uusiksi säännöiksi. Mitään merkittäviä muutoksia se ei sisältänyt, ja se hyväksyttiin hallituksen esittämässä muodossa.
Uusiin sääntöihin voit tutustua nettisivuillamme www.rutusakki.com

Vuoden 2019 jäsenmaksu
Yhdistyksen taloudellinen tila on hyvä, joten hallitus esitti vuosikokoukselle nykyisen 10 euron jäsenmaksun sijaan 9 euroa, jonka vuosikokous hyväksyi. Muut jäsenmaksut pysyivät entisellään.

Vuoden 2018–2019 hallitus
puheenjohtajapari Harri ja Tuulikki Vesanto
varapuheenjohtajapari Pauli ja Helmi Ruutiainen
sihteeripari Leena Panula ja Hannu Hanhinen
rahastonhoitajapari Pentti ja Pirkko Äijö
1 leiri-isäntäpari Kari ja Tuula Ervelius
2 leiri-isäntäpari Vesa ja Anne Kuutila

Kunniajäsenyys
Rutusakki on vuosien aikana kutsunut kunniajäsenikseen kolme henkilöä.
Tähän joukkoon kutsuttiin nyt myös vuosia liittohallituksessa toiminut ja Rutusakin toiminnassa vaikuttanut Pentti Äijö. Onnea Pentille.

Jäsenkortti / Finnlines
Uuden tietosuojakäytännön tullessa keväällä voimaan, emme enää voi rutulähtöjä varten luovuttaa jäsentietoja Finnlinesille. Siksi jokaisen joka haluaa lähteä tai palata rutulähdöillä on esitettävä lähtöselvityksessä jäsenkorttinsa jossa on yhdistysnumeromme 077.
Ne jäsenet, jotka ovat vasta liittyneet rutuihin, saavat uuden jäsenkortin seuraavan jäsenkauden alussa. Siksi heidän on tulostettava tiedot liiton nettisivuilta.
Näin pääset katsomaan jäsenkorttiisi kirjattuja tietoja.
- mene sivulle www.karavaanarit.fi - oikeasta yläkulmasta valitse jäsensivut, (mobiililaitteessa lukko symboli)
- valitse vasemmalta siirry jäsenkirjautumiseen
- kirjaudu antamalla jäsennumerosi sekä salasanasi
- ylhäältä vihreästä palkista valitse omat tiedot (mobiililaitteella ihmissymboli)
Nyt näet kuvan jäsenkortistasi, siinä ei kuitenkaan näy yhdistyksiä joihin kuulut, vaan ne näkyvät alhaalla kohdassa jäsenyydet.
- tulosta sivu korttisi yläpuolella olevasta tulosta painikkeesta

Kevätpäivät
Seuraava yhdistyksen tapahtuma on kevätpäivät jotka tuttuun tapaan vietetään Hartolan Koskenniemellä 17. - 19.5.2019
Tähän palaamme tarkemmin kevään rutukirjeessä joka julkaistaan huhtikuun aikana.

Ulkoministeriön matkustustiedotteet
Joskus on aiheellista vierailla Ulkoministeriön nettisivuilla seuraamassa, mitä kyseisessä maassa on syytä huomioida.
Sieltä löytyvät tiedot mm. maan turvallisuustilanteesta, liikenteestä, Terveydenhoidosta sekä laista ja asetuksista.
Meillä Suomessa on mm. jokaisen tuntema jokamiesoikeus luonnossa, mutta näin ei ole kaikkialla. Näihin maakohtaisiin asioihin voit tutustua osoitteessa www.um.fi/matkustustiedotteet.

Hyvää ja turvallista loppuvuotta, sekä tulevaa talvea toivottaa SF-Caravan Rutusakki ry:n hallitus (kopla)

Puheenjohtajan mietteitä
Ensimmäinen puheenjohtajavuoteni päättyi vuosikokoukseen. Ottaessani vastaan tämän puheenjohtajan tehtävän tunsin itsessäni hienoista epävarmuutta siitä miten tulisin viemään eteenpäin maineikasta yhdistystämme.
Maineikasta siksi, että yhdistyksemme pitää edelleen yllä sitä alkuperäistä karavaanihenkeä joka käsittääkseni oli reilut viisikymmentä vuotta sitten kipinänä SF-Caravanin syntyyn.
Silloin järjestön tapahtumat eli treffit pidettiin eri kohteissa jonne jäsenistö saapui yhteiseen viikonlopunviettoon, kuten me nyt Hartolaan.

Tulevaisuus
Yhdistyksemme tulevaisuudennäkymiä pidän hyvänä, sillä olen monen vielä työelämässä olevan kuullut sanovan, että kun eläkepäivät koittavat, on tuossa meidänkin tuleva elämäntapamme.
Tähän joukkoon lukeuduin aikanaan itsekin.

Jäsenmäärä
Tätä kirjoittaessani yhdistyksemme jäsenmäärä on 621 jäsentä. Yhdistyksen jäsenmäärä laski jonkin verran viimevuoden puolella liiton ryhtyessä perimään maksun jäseniltä jokaisen yhdistyksen osalta.
Kevään liittokokouksessa tämä menettely onneksemme peruttiin, joka näkyi myös jäsenmäärän kasvuna.

Muistelen hieman kulunutta vuotta
Toukokuun kevätpäivien valmistelu alkoi jo vuoden alusta, ja saamani palautteen mukaan ne sujuivat hyvin.
Kevätpäivien ohjelmatarjonta pyrittiin rakentamaan niin, että sen sisältö ei painottunut talvehtimismatkan valmisteluun vaan pikemminkin menneen talven muisteluihin.
Kesäpäivien painopiste oli tulevan talvehtimismatkan valmistelut, rutulähtöjen viikonpäivät ja hinnat, liikennekäyttäytyminen Euroopassa, noviisi-info yms.
Tämä vuosi opetti minulle sen, että kesäpäivien valmistelun voi osin aloittaa jo samalla kevätpäivien valmistelun kanssa.

Lopuksi
Tämän vuoden viimeisen rutukirjeen myötä on syytä kiittää kaikkia teitä jäseniämme, yhteistyökumppaneitamme sekä toimivaa ja yhteistyökykyistä koplaa.
Suuret kiitokset myös kevät- ja kesäpäivien talkoolaisille ja ajomiehille jotka aikaansa säästelemättä tekivät parhaansa päivien onnistumiseksi.
Kiitän kuluneesta vuodesta ja toivotan Teille kaikille hyvää ja turvallista talvikautta missä sen sitten vietättekin.
Harri ja Tuulikki